maisema_rasti.jpg

Pihkatassujen ryhmät

.

Pihkatassuihin kuuluu kolme ryhmää:

Metsän ketut 

Kaikkein nuorimmat noin 6-9-vuotiaat suunnistajat, joilla tavoitteena on suunnistuksen perustaitojen opettelu. Huoltajat ovat mukana harjoituksissa. Vuoden aktiivisen harrastamisen jälkeen kouluikäiset voivat hyvin siirtyä Ilvesten ryhmään.

Ilvekset 

Noin 8-12-vuotiaat suunnistajat, joilla tavoitteena on suunnistuksen perustaitojen vahvistaminen ja siirtyminen myös itsenäiseen suunnistamiseen (ilman huoltajia). Kilpailuissa Ilvekset suunnistavat pääasiassa RR- ja TR-radoilla, joissa suunnistajan tukena on viitoitus. Ilvesten ryhmä sopii hyvin myös 10-12-vuotiaille suunnistusharrastusta aloittaville. Treeneissä harjoitus sovitetaan jokaiselle omaan taitotasoon sopivaksi.

Kärpät

Noin 13-16-vuotiaat suunnistajat, joilla tavoitteena on suunnistajana kehittyminen. Kilpailuissa Kärpät suunnistavat jo normaaleja ratoja. Kärppien ryhmä sopii hyvin myös 13-16-vuotiaille suunnistusharrastusta aloittaville. Treeneissä harjoitus sovitetaan jokaiselle omaan taitotasoon sopivaksi.

Kärppä-ryhmästä nuorten suunnistajien on mahdollista siirtyä kilpailullisesti tavoitteelliseen nuorten valmennusryhmään.