maisema_rasti.jpg

Etusivu

50-vuotisjuhlien tunnelmia

.

Pihkaniskat vietti 50-vuotisjuhlavuottaan vuonna 2019 SM-erikoispitkien merkeissä, ja nyt tammikuun 12. pävä oli aika kokoontua varsinaiseen 50-vuotisjuhlaan. Lämminhenkisessä juhlassa Vantaan maatalousmuseolla nautittiin hyvästä ruoasta ja monenlaisesta ohjelmasta, muistettiin seuran perustajajäseniä sekä palkittiin vuoden aikana ansioituneita Pihkaniskoja. Paikalla oli noin 150 henkeä: entisiä ja nykyisiä jäseniä sekä naapuriseurojen edustajia.

Ruokailun jälkeen ohjelman aluksi Vili Hahto kantoi Pihkaniskojen lipun juhlallisesti saliin yhdessä Toivo Vanhalan kanssa. Juontaja Hans Tuominen luki Vantaan kaupunginjohtajan, Suomen Suunnistusliiton ja Olympiakomitean tervehdykset, minkä jälkeen kuultiin haastatteluja Pihkaniskojen vaiheista eri vuosikymmeniltä. Perustajajäsen Tauno Piiroinen kertoi Pihkaniskojen syntymisestä, Reijo Wastimo ja Pekka Rytkönen muistelivat toimintaa 70-luvulla ja Jarmo Jumppanen valotti kuntorastiemme historiaa. Aina välillä laulettiin vuosikymmenten hittejä, jotka olivat saaneet uudet, suunnistusmaailmasta kertovat sanat. Haastateltavina oli aktiiveja kaikilta vuosikymmeniltä: Helena ja Simo Luoma sekä Erkki Kivistö kuvailivat Pihkaniskojen toimintaa 80-luvulla, Ilkka Pirvola, Eero Nevalainen sekä Vesa ja Eija Lehtomäki kertoivat 90-luvun käänteistä, Jorma Ryynänen ja Päivi Saarikoski tarinoivat 2000-luvun tapahtumista, ja 2010-luvun kehityksestä sanailivat Päivi Luoma, Risto Niinimäki, Lotta Oinonen ja Elias Nyman.Perustajajäseniä muistettiin kunniakirjoin sekä ruusuin, ja myös kaikki Pihkaniskojen puheenjohtajat saivat ruusut. Lisäksi palkittiin vuoden aikana ansioituneita Pihkaniskoja. Vuoden 2019 Pihkaniskasuunnistajan palkinnon sai Erkki Kivistö, joka voitti kultaa SM-sprintin sarjassa H75. Vuoden 2019 nuori Pihkaniskasuunnistaja on Elias Nyman, jonka erittäin ahkera treenaaminen näkyy myös tuloksissa. Vuoden Pihkaniska -palkinnon sai Markku Leinonen, joka hoiti SM-erikoispitkän tiedotuksen loistavasti ja on ollut aktiivisesti toiminnassa mukana monella muullakin tavalla.

Puheenjohtaja Juha Skinnarin kiitossanojen jälkeen kajautettiin vielä Suunnistajan laulu ennen kahveja. Kahvien jälkeen juhlavierailla oli vielä aikaa tutustua mm. karttanäyttelyyn, kuvakavalkadiin ja toimintapisteeseen, jossa saattoi kokeilla prikanheittoa ja pihtileimausta.

Kuvia juhlista voit katsella täällä: https://pihkan.kuvat.fi/kuvat/PIHKANISKAT+50+V/Juhlakuvia_1/

J
uhlissa esitetty kuvakavalkadi: https://photos.app.goo.gl/SXk5rY9m9KuDdwU77